top of page

Jaarrekening opstellen

Is het weer de tijd van het jaar waarin u de jaarrekening moet gaan opstellen? Wanneer u daar geen interesse in hebt, er geen verstand van hebt of het simpelweg te druk hebt, is het iets wat u kan blijven achtervolgen. Toch is het opstellen van een jaarrekening heel belangrijk en zelfs verplicht. Gelukkig kunt u het opstellen van uw jaarrekening uitbesteden aan Elce Administraties. Dan heeft u er zelf geen omkijken meer naar en weet u zeker dat alles goed geregeld is. 

Vaststellen van de jaarrekening

Het is afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, wat voor jaarrekening u moet opstellen. Middelgrote en grote bedrijven moeten namelijk twee jaarrekeningen opstellen, namelijk de fiscale jaarrekening waarin de fiscale winst van uw bedrijf berekend wordt en de bedrijfseconomische jaarrekening waarbij geen rekening gehouden wordt met fiscale normen. In de wet staat dat kleine bedrijven maar één jaarrekening op hoeven te stellen om deze last te verlichten. Ik zal altijd kijken welke jaarrekeningen er voor uw bedrijf wettelijk gezien opgesteld moeten worden. 

jaarrekening.jpg

Het publiceren van de jaarrekening

Voor zeer veel bedrijven is het verplicht om de jaarrekening te publiceren, ook wel deponeren genoemd. Dit is echter niet voor iedere rechtsvorm het geval; eenmanszaken hoeven bijvoorbeeld de jaarrekening niet te publiceren. 

Interesse in onze diensten?

Een jaarrekening laten opstellen door Elce Adminstraties

Het opstellen van uw jaarrekening kunt u met een gerust hart overlaten aan Elce Administraties. Met jarenlange ervaring en een persoonlijke, proactieve aanpak zorg ik ervoor dat alles tiptop in orde is. Aan de hand van de jaarrekening kan ik u ook adviseren over de financiële gezondheid van uw bedrijf en waar wellicht nog verbeterpunten liggen. Voor meer informatie over het opstellen van de jaarrekening kunt u gerust vrijblijvend contact opnemen!

bottom of page